Reglement

Velkommen. Vi er glade for at kunne byde dig velkommen på biblioteket. Herunder kan du læse bibliotekets reglement og husorden.

Biblioteket er for alle

Alle er velkomne til at benytte bibliotekets tilbud. Brug af biblioteket er normalt gratis, men der kan opkræves betaling for særlige serviceydelser som eksempelvis print, fax og fotokopier.

På biblioteket skal der være plads til alle, så alle får en god oplevelse. Derfor skal du som bruger udvise god ro og orden og følge personalets anvisninger. I modsat fald kan biblioteket bortvise en besøgende og i en periode udelukke vedkommende fra at bruge biblioteket.

På alle vores biblioteker er der videoovervågning som en kriminalitetsforebyggende foranstaltning i hele åbningstiden - i henhold til lovgivningen.

Bemærk desuden, at det er forbudt at anvende og sælge euforiserende stoffer og produkter på bibliotekernes områder. Det omfatter narkotika, alkohol, og nikotinprodukter som snus, puff-bars mm.

Oprettelse og lånerkort

Hvis du vil låne materialer på biblioteket, skal du først oprette dig som låner. Dit gule sundhedskort er også dit lånerkort, og du vælger selv en pinkode. Du kan oprette dig med MitID her på hjemmesiden eller ved personlig henvendelse på dit lokale bibliotek.

Læs mere om hvordan du opretter dig som bruger med MitId på denne side.

Er du under 18 år, skal dine forældre/værge underskrive en blanket. Læs mere om at oprette børn og unge på denne side.

Praktisk info som låner

Dit lånerkort er personligt, og du er derfor også ansvarlig for det, som bliver lånt på kortet. 

Bliver dit lånerkort væk, skal du melde det til dit bibliotek, som sørger for at spærre kortet. Giver du ikke dit bibliotek besked, er du fortsat økonomisk ansvarlig, hvis dit kort bliver misbrugt. Et nyt lånerkort koster kr. 15,-.

Glemmer du din pinkode, kan du selv oprette en ny ved at logge ind på din profil med MitID. Husk legitimation, hvis du henvender dig personligt på dit bibliotek for at få ændret pinkoden.

Lånetid - hvor længe kan du beholde det, du har lånt?

Du kan normalt beholde det, du har lånt i 28 dage, men nogle af de meget populære materialer skal du aflevere allerede efter 14 dage. Tidsskrifter kan kun lånes i 14 dage - håndarbejdstidsskrifter dog i 28 dage. Bemærk, at du ikke kan låne nyeste nummer af tidsskrifterne. Dem er du til gengæld velkommen til at læse på biblioteket.

For de fleste materialer gælder det, at du kan forny op til tre gange, hvis der ikke er reseveringer på materialet. 'Kviklån' kan dog ikke fornyes.

Du kan se på udlånskvitteringen, og i din lånerstatus på hjemmesiden eller i appen 'Biblioteket', hvornår du skal aflevere dine materialer. Det er også her, du kan forny dine lån.

Bemærk, at hvis du afleverer eller fornyer for sent, så kommer der gebyr på. Læs mere om takster og gebyrer her.

Du kan max låne...

Ved nogle materialer er der et max antal, du kan låne ad gangen. Vær opmærksom på, at børn- og voksenmateriale tæller samlet.

14-dages lån max 3  
Spil (Playstation, PC-spil, Wii og Switch) max 5
Film max 5
Brætspil max 3

Beskeder på email, SMS eller app

Når du bliver oprettet, kan du oplyse e-mail og telefonnummer til fx påmindelser. Gør du det, accepterer du automatisk at modtage meddelelse om lån, bestillinger, reserveringer, etc.

Vi opfordrer dig til at være tilmeldt vores besked-service. Så får du en sms eller mail tre dage, før du skal aflevere. Det er dog altid dit ansvar at aflevere lånte materialer til tiden, også selvom der mod forventning ikke er blevet sendt en påmindelse. Du kan også holde overblik over dine lån og reserveringer i appen Biblioteket samt få besked, når det er tid til at aflevere.

Husk også at give biblioteket besked, hvis du ændrer emailadresse eller telefonnummer.

Gebyrer og takster

Hvis du afleverer eller fornyer efter lånetidens udløb, skal du betale et gebyr. Der beregnes kun ét gebyr for flere materialer, som er lånt på samme tidspunkt, har samme afleveringsdato og er lånt på samme lånerkort.
Læs mere om gebyr og takster her.

Erstatning

Du er som bruger ansvarlig for de materialer, der lånes på dit sundhedskort eller lånerkort.

Du skal erstatte lånte materialer, hvis de bliver væk eller bliver beskadiget - også låneposerne. Erstatningsprisen er normalt genanskaffelsesprisen, tillæg til klargøring og regningsgebyr. Bemærk, at prisen for visse materialer (fx film og spil) kan være væsentlig højere end almindelige standardpriser.

Finder du nogle materialer, som er meldt bortkommet, og er blevet erstattet, skal du aflevere dem til biblioteket. Afleverer du dem inden for fire måneder, kan du få erstatningsbeløbet refunderet, hvis du kan vise en kvittering for det betalte erstatningsbeløb - dog ikke tillæg og regningsgebyr.

Biblioteket påtager sig intet ansvar, hvis lånte materialer beskadiger din pc eller andet elektronisk udstyr.

Betaling

Her på hjemmesiden kan du se dine oplysninger, når du logger ind. Her kan du blandt andet se, hvis du har et økonomisk mellemværende med biblioteket.

Du kan let og hurtigt betale det, du skylder, når du er logget ind her på siden, via MobilePay ved udlånsautomaterne, eller du kan henvende dig på biblioteket for at betale kontant, med Dankort eller MobilePay - Mastercard er kun i Sæby og Frederikshavn. 

Problemer med login? 

Dit login bliver blokeret i 20 minutter, hvis du taster din pinkode forkert tre gange. Det gælder alle de steder, hvor du skal logge ind med dit bibliotekslogin herunder:

  • Login på biblioteket udenfor den betjente åbningstid
  • Bibliotekets udlånsautomater
  • Appen Biblioteket, eReolen, Filmstriben, bibliotek.dk
  • Bibliotekets hjemmeside bibl.frederikshavn.dk

Du kan stadig logge ind på bibl.frederikshavn.dk, hvis du vælger at logge ind med MitId og evt. ændre din pinkode.

Hvis dit lånerkort er spærret, kan der være flere årsager. Fx hvis du skylder 220 kr. eller mere i gebyrer, eller hvis du gentagne gange afleverer materialer, der er beskadiget.

Spærringen kan ophæves, når du har betalt det skyldige beløb, og/eller når du har afleveret eller erstattet de lånte materialer.

Der kan også være andre årsager til spærring af dit lånerkort. Kontakt i så fald personalet.

Virksomheder og institutioner

Der gælder særlige regler for virksomheder og institutioner. Kontakt biblioteket for nærmere oplysninger. 

Det selvbetjente bibliotek

På biblioteket kan du uden for normal åbningstid låne og aflevere materialer og benytte bibliotekets øvrige tilbud. Du skal være mindst 12 år og indmeldt som låner for at få adgang. Du bruger dit sundhedskort eller lånerkort og din kode for at få adgang. Dit lånerkort er personligt, og du må ikke udlåne dit lånerkort til andre. Du må heller ikke benytte andres lånerkort for at få adgang til det selvbetjente bibliotek.

Læs mere om det selvbetjente bibliotek her.

Print og kopi

Du har mulighed for at printe, kopiere og scanne på biblioteket. Læs mere om print og kopi her.

Brug af internet

På biblioteket er der trådløst internet og computere med internetadgang. 

Både trådløst internet og internet adgang via computere skal benyttes til formål, som er i overensstemmelse med bibliotekets almene formål: oplysning, uddannelse og kulturel aktivitet. Søgning i ulovligt materiale eller eksponering af pornografiske eller meget voldelige billeder falder uden for bibliotekets formål. 

Kopiering af programmer og dokumenter fra internettet er omfattet af regler om ophavsret. Det er dit ansvar, at reglerne overholdes. Brug af oplysninger, programmer og tjenester, som du opsøger eller kopierer på internettet, er på eget ansvar. 

Misbrug af bibliotekets internet i henhold til ovenstående kan medføre forbud mod at benytte internet på biblioteket. I gentagne tilfælde kan misbrug medføre bortvisning.

Personoplysninger

Vi passer selvfølgelig godt på de personoplysninger, du opgiver, når du opretter dig som bruger. Du kan læse mere om, hvilke data vi indsamler, hvorfor og hvad vi bruger dem til på denne side om persondata.