IT-hjælp til små virksomheder

Står de digitale udfordringer i vejen for at drive forretning? Inden udgangen af 2013 skal alle virksomheder og mange foreninger bruge nettet, når de indsender oplysninger til det offentlige. Har du ikke lært det endnu, er der hjælp at hente på biblioteket. Papirskemaer, konvolutter og frimærker vil fremover være et overstået kapitel. Nu skal du bruge internettet, når du fx skal indberette moms, starte virksomhed og ændre virksomhedsoplysninger eller sende en faktura til en offentlig myndighed. Kontakt dit lokale bibliotek og hør nærmere om tilbuddet – så er du godt i gang.
 
 
Er du selvstændig med en lille virksomhed, eller er du medlem af en organisation eller forening med et CVR-nummer? Så kan du snart ikke længere skrive breve eller indberette moms mm. på papir til det offentlige. På biblioteket kan du få personlig vejledning til selvbetjening på nettet.
Inden udgangen af 2013 skal alle virksomheder og mange foreninger bruge nettet, når de indsender oplysninger til det offentlige. Det betyder, at papirblanketter, konvolutter og frimærker snart vil være et overstået kapitel. Mange virksomheder benytter allerede de digitale muligheder til fx at indberette moms. Andre har brug for it-hjælp til at komme i gang.
Biblioteket har lang erfaring med at vejlede borgere uden it-erfaring. Nu kan små ikke-digitale virksomheder også få hjælp på biblioteket.
Hvis du endnu ikke er så fortrolig med digital selvbetjening, kan du få personlig vejledning på biblioteket. Supportere hos os er Knud Hjørnholm og Annette Rugholt.
 
Biblioteket hjælper dig med at:
•    Komme i gang med at bruge en computer
•    Få adgang til selvbetjening på nettet med en personlig elektronisk underskrift (NemID medarbejdersignatur) 
•    Give fuldmagt til din revisor, bogholder eller andre der ordner papirarbejdet for din virksomhed 
•    Modtage post som det offentlige sender til din forening eller virksomhed via den digitale postkasse. 
•    Starte virksomhed og ændre oplysninger om virksomheden
•    Sende elektronisk faktura til det offentlige 
•    Indberette moms
•    Indberette syge- og barselsdagpenge. 
 
 
Skriv til biblioteket
Du kan kontakte Knud og Annette på mail og forklare, hvad du gerne vil have hjælp til. Beskriv dit problem, ønske, spørgsmål mm. 
Send en mail til: Knud Hjørnholm eller Annette Rugholt.
 
IT-support i Region Nordjylland
7 biblioteker i Nordjylland tilbyder IT-hjælp til mindre virksomheder.
Der er biblioteker i hele landet, der  giver tilbud om IT-hjælp til mindre virksomheder. I Nordjylland er det hele 7 biblioteker, der er gået sammen om at tilbyde denne service. Udover Frederikshavn Bibliotek og Sæby Bibliotek  kan du få hjælp på Thisted Bibliotek, Morsø Bibliotek, Vesthimmerlands Biblioteker, Rebild Bibliotek, Brønderslev Bibliotek og Aalborg Bibliotekerne.
 
 
Samarbejde med Erhvervsstyrelsen
Tilbuddet er blevet til i et tæt samarbejde med Erhvervsstyrelsen, som har henvendt sig til landets biblioteker om at indgå i dette arbejde. Det er sket med baggrund i  de gode erfaringer, der i øvrigt er med bibliotekernes introduktioner til IT for borgerne.
 
Erhvervsstyrelsen - Indberet digitalt