Foto af Mathilde Walter Clark - Fotograf: Ulrik Jantzen
Foto af Mathilde Walter Clark - Fotograf: Ulrik Jantzen

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
75 kr.
Target
For voksne
Voksen

Det blinde øje - Forfatterforedrag ved Mathilde Walter Clark

12.03.24
Oplev et levende og spændende foredrag, hvor forfatter Mathilde Walter Clark fortæller historien om, hvordan minkene forsvandt ud af minksagen.

I det øjeblik man opfatter dyr som dyr og ikke som ting, ændrer historien sig fundamentalt. Det er også tilfældet med minksagen.

I efteråret 2020 sad Mathilde Walter Clark isoleret i sit hjem og så de nationale minkaflivninger på tv, men billederne stemte ikke overens med den historie, der blev fortalt.

Der blev talt om jura, lovhjemmel, og hvem der egentlig bar ansvaret for handlingen. Mathilde begyndte at lede efter svar, som var det en kriminalgåde; Hvorfor stod vi pludselig i døde dyr til knæene? Hvem var de egentlige ofre? Hvem var de skyldige? Er der overhovedet nogen der går fri? Og hvad sker der med os, når dyrene bliver fortrængt fra vores historier?

Som var det en kriminalgåde, følger Mathilde Walter Clark et andet spor end medierne. Sporet fører ud i verden – til gaskamrene i USA, til korruptionsbekæmpelse i Kina, og til opdagelsen af hvordan man hjemme i Danmark slagter en mink

Materialer