Om dette arrangement

Tid
19:30
Pris
75 Kr
Lokalitet
Danmark
Tickets
Billetsalg lukket
Voksen

En månelanding midt i patriarkatet. Foredrag ved Ditte Ejlerskov

21.08.18
I april 2017 blev det officielle statsministerportræt af Helle Thorning-Schmith afsløret. Portrættet hænger på Christiansborg og er malet af Ditte Ejlerskov fra Strandby.

Der er tradition for, at afgåede statsministre selv vælger den kunstner, der skal male deres portræt. Helle Thorning-Schmith valgte en kvindelig kunstner til at male portrættet af Danmarks første kvindelige statsminister.  ”Du blev en månelanding midt i patriarkatet”, sagde Ditte Ejlerskov ved afsløringen.

 

Ditte Ejlerskovs portræt af Helle Thorning-Schmith blev positivt modtaget af kunstverdenen som læste maleriet som en kritik af samtids-politikens ”house of cards” kultur.* Og Michael Jeppesen skrev om maleriet: “vi ved ikke om den først kvindelige statsminister har valgt en kliché af et mande-leder-billede for at kritisere eller for at sælge flere billetter. I det lys er det måske det mest vellykkede politikerportræt som kunstværk nogensinde i lille Danmark.”** Maleriet forholder sig Således tydeligvis til den glansbilledeagtige mediekultur vi lever i – en kunstnerisk stil som Ditte Ejlerskov ikke opfandt til lejligheden, men har arbejdet med i årevis. Med udgangspunkt i  temaer som mediebilleder, popkultur, feminisme, forbrugerkultur og imperialisme undersøger og udfordrer Ditte Ejlerskov maleriet som medie til fortolkning af vores nutidige virkelighed.

Ditte Ejlerskov er født i 1982 i Strandby og bor og arbejder i dag i Skælskør efter mange år bosat udlandet. Hun er uddannet fra Malmö Art Academy og Det Fynske Kunstakademi og er endvidere medstifter af forlaget Woodpecker Projects, SE, stiftet i 2008. Hun har udstillet på store kunsthaller og museer i ind og udland. Hendes virke spænder bredt fra skulptur, installation, film, lyd og bogudgivelser til klassisk oliemaleri.

I sit foredrag præsenterer Ditte Ejlerskov os for hendes virke og den verdensopfattelse som driver det, ligesom hun vil præsentere os for de tanker og overvejelser som ligger bag portrættet af Helle Thorning-Schmith.