Forfatter Dan H. Andersen

Om dette arrangement

Tid
13:00 - 13:45
Pris
75 kr.
Lokalitet
Krudttårnet
Kragholmen 2
9900 Frederikshavn
Target
For voksne
Voksen

Store Nordiske Krig - Spionage, opbragte skibe og menneskefiskeri

28.07.21
Forfatter og historiker Dan H. Andersen udgav den 18.5. i år det store tobindsværk; ”Store nordiske krig” på Politikens Forlag. Anmeldelserne i pressen har været overstrømmende. Nu kommer Dan H. Andersen til Frederikshavn!

Værket tegner et komplet billede af krigen. I et fængslende og episk sprog fortæller Dan H. Andersen om diplomatiske manøvrer, om spionage, opsnappede breve, krigsfanger og pestangreb. Han beskriver krigens store slag, men også dagliglivet i en hær og på et krigsskib.

En lang række kendte og ukendte personer optræder i værket. Der er fyrster og militærfolk som Karl 12., Peter den Store, Frederik 4. og Tordenskiold, men også de almindelige borgere og menige soldater, som prøver at overleve midt i krigens tummel. Den københavnske borger, som skrev om de dage i juli 1700, da svenske krigsskibe bombarderede hovedstaden. Kvinden fra Skåne, som rejste til København, klædte sig ud som mand, giftede sig med en kvinde og blev kok på et af Tordenskiolds skibe. Den norske sømand, som hver dag skrev og tegnede i sin dagbog om livet om bord på et krigsskib.

I Tordenskiolds by på Krudttårnspladsen præsenterer Fonden Tordenskiold i samarbejde med Frederikshavn Bibliotek Dan H. Andersen ved tre foredrag tre onsdage i juli. Foredrag foregår i Krudttårnet.

Emne for foredraget: Spionage, opbragte skibe og menneskefiskeri
Den danske efterretningsvirksomhed under krigen var omfattende og sofistikeret. Den omfattede  brevåbning, opbringning af skibe, spionagerejser ind i fjendeland og angreb på de svenske kyster, hvor svenskere blev bragt til København til forhør.

De to øvrige foredrag for Dan H. Andersen foregår onsdag den 14.7. kl. 13.00 og onsdag den 21.7 kl. 13.00. 

Det er gratis at lytte til foredraget, når entréen til pladsen er betalt.

Entre kr. 75.- voksne

Kr. 50.- børn og unge op t.o.m. 17 år.

Mere info på www.tordenskioldsby.dk