Mediestream

Mediestream - Danmarkshistorien fortalt i aviser

Adgang
Adgang fra biblioteket
Benyt Mediestream på biblioteket og få adgang til Danmarkshistorien fortalt i danske aviser fra 1666 - 2001.

Mediestream Folkebibliotek giver helt nye muligheder for at læse helsides avissider digitalt fra perioden 1918 til 2001.

Du kan søge frit fra pc'erne på bibliotekerne - desværre ikke hjemmefra.

Du skal huske at sætte hak ved ”Søg kun i det, du har adgang til” under søgefeltet.

Aviser udgivet efter 31. december 1920 kan man søge i hjemmefra, men for at kunne læse i dem skal man møde op på en af de to pligtafleveringsinstitutioner: Det Kgl. Bibliotek - København/Aarhus eller Det Danske Filminstitut. 

Aviser, som kan læses i fuld tekst - såkaldte ejerløse aviser - her kan du se listen over ejerløse aviser altså dem, som du kan læse i fuld tekst. P.t. udgør aviserne 5,6 mio. avissider udgivet mellem 1918 og 2001, og de er fordelt på 58 titler. Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret.

Indhold
Lige nu tæller tilbuddet 5,4 mio. avissider fordelt på 40 titler, men faktisk er der samlet set adgang til 10 mio. historiske avissider, fordi der i forvejen ligger fem millioner sider frit tilgængelige for brugere af Mediestream. Antallet vokser, efterhånden som nye titler bliver digitaliseret. Indholdet består af hele aviser med digitaliserede helsider. Du læser artiklerne i deres ”oprindelige miljø” af tidsbeslægtede artikler og annoncer.
 
Mediestream Folkebibliotek er et stærkt værktøj til borgere med interesse i slægtsforskning og historie. Du kan dykke ned i millioner af avissider med artikler, reklamer, virksomhedsnyt, dødsannoncer og mange andre elementer. Med digitaliserede avis-helsider får du artiklerne i deres oprindelige kontekst. Artiklerne vises sammen med andet indhold fra samme tid og giver et bredere perspektiv for læsningen.

Du kan søge frit fra pc'erne på biblioteket - desværre ikke hjemmefra.

Liste over aviser i Mediestream

Søgetips til Mediestream

Kilder til din opgave med Mediestream