Lydavis for Frederikshavn Kommune

Hver uge udgiver biblioteket Lydavisen for Frederikshavn Kommune. Lydavisen indeholder artikler og notitser fra de lokale aviser fra hele Frederikshavn Kommune og er et tilbud til blinde, svagtseende, ordblinde og andre, som har svært ved at læse.
 
Hver uge redigerer og udgiver bibliotekerne Lydavisen for Skagen, Frederikshavn og Sæby.
 
Hvad er Lydavisen?
 
Lydavisen indeholder artikler og notitser fra de lokale aviser fra hele Frederikshavn Kommune. Nyhedsstoffet er delt op, og det giver mulighed for at vælge kun at lytte til det, der vedrører det område, hvor man bor – Skagen, Frederikshavn eller Sæby.
Avisen er forbeholdt blinde, svagtseende, ordblinde og andre handicappede i Frederikshavn Kommune, som har svært ved at læse en almindelig avis. 
 
Hvordan hører jeg Lydavisen?
Lydavisen er i det såkaldte DAISY-format (dvs. mp3) – en blank skive (som en cd eller dvd), der kan afspilles på de DAISY-afspillere, som mange af kommunens synshandicappede allerede er forsynet med. Den kan desuden afspilles på en pc eller en cd-afspiller, som kan afspille mp3-formatet.  
 
Dansk blindesamfunds blindekonsulenter hjælper og vejleder gerne om køb og brug af udstyr til afspilning.  
Borgere i Sæby kan rette henvendelse til blindekonsulent Anna-Grethe Christensen, Ravnholtvej 31, Agersted, 9330 Dronninglund, tlf. 30 85 90 28, e-mail: ac@dkblind.dk 
Borgere i Frederikshavn og Skagen kan rette henvendelse til blindekonsulent Marlene Pedersen, Erantisvej 23, 9800 Hjørring, tlf. nr. 23 40 92 53, e-mail: mpe@dkblind.dk
 
Hvad koster Lydavisen?
Lydavisen er gratis og udbringes med posten.
 
Hvordan tilmelder jeg mig?
For at tilmelde dig Lydavisen bedes du kontakte dit bibliotek.