Dekorativt

Bøger til de allermindste

Man kan ikke være for lille til bøger, så her er en liste over nogle vildt gode pegebøger med rør-, føl- og flapeffekter til børn under 2 år.

Se, rør og føl: Det er ikke min…

Af Fiona Watt

I ”Se, rør og føl", skal man se, røre og føle sig frem til den figur, sammen med en lille mus, der er den gennemgående figur i bøgerne.

Bøgerne i serien er farvestrålende og glitrende med sjove effekter, man kan føle på. Det er samme skabelon og fortællemåde, der bruges i bøgerne, så det vil de børn, der kender resten af serien, kunne genkende.

1-3 år.

Løft og kig: Hvor er ..? (med bløde flapper og et spejl)

Af Ingela P. Arrhenius

Søde papbøger, som vil vække det lille barns nysgerrighed og stimulere sprogudviklingen ved at finde frem til de forskellige dyr, som gemmer sig under de tilskårne flapper af blødt filt. Til slut en lille overraskelse under flappen i form af et spejl og spørgsmålet: Hvor er du?

0-2 år

Borte-borte-tit-tit

Af Carine Smeers

Pegebøger, der gør det spændende at tale om dyr. Det er sjovt at gætte på, hvad de forskellige dyr siger, og hvor de bor, inden man ser svaret bag flappen. Bøgerne er flotte og farverige, og der er også mulighed for at lære farver undervejs.

God til de yngste læsere fra ca. 1 år.

Magiske dyr (den vildeste forvandling)

Af Neil Clark

Hver bog beskriver fire dyr, som lever i henholdsvis junglen og havet.

Begge bøger har udstansede felter, hvor billedet ændrer sig, når der bladres i bogen.

2-4-årige.

Sprogstart Min første historie

Af Nathalie Choux

I "Sprogstart"-serien "Min første historie", er der særligt fokus på den gode læsestund og med en guide til dialogisk læsning bag på bogen. Det interaktive element er i fokus, og børnene kan øve deres motorik og fastholde opmærksomheden ved at skubbe og trække i flapperne i bogen.

Fra ca. 1 år.