Børnevalg 2019

Børnevalg

Af anr
09.05.19
Så er der børnevalg!

Det handler om demokrati og valgdeltagelse i børnehøjde, når biblioteket indkalder alle børnehavebørn til børnevalg. 
’Nej til numsekløe’. ’Ja til at passe på hinanden’ eller ’Ja til  bandeord’. Det er blot nogle af de valgløfter, som de 9 kandidater stiller op med et markant valgløfte. Børnene skal så vælge, hvilken ’politiker’, de sympatiserer mest med. 

Tirsdag den 4. juni  2019, kl. 9.30 på Frederikshavn Bibliotek 

Tilmelding senest onsdag den 29. maj til bbib@frederikshavn.dk.
Skriv hvilken børnehave I kommer fra, og antallet af børn. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Program
Velkomst og præsentation af kandidaterne.
Så skal der stemmes!
Optælling af stemmer (imens kan I spise jeres madpakker).
Og vinderen er… Snacks og show med Urths trylleri
Farvel og tak omkring kl. 12.00.

Kuglepennen og stemmesedlerne er parat og stemmeboksen sat frem, så hvert barn kan sætte sit kryds og lægge sin stemme i stemmeurne. Og en valgdag er jo også en festdag, så bliv lidt ekstra til snacks og festshow.

Danmarks Biblioteksforening står derfor bag Børnevalget 2019, som er et skridt på vejen til børnenes demokratiske dannelse. Et valg kan være ret diffust for førskole- og indskolingsbørn, men med Børnevalget bliver det gjort meget konkret. Børnene skal nemlig selv gå til valg og vælge, hvem der skal være årets vinder. Børnene kan stemme om deres yndlingsfigurer fra børnelitteraturen som Vildheks, Karmaboy, Børste eller Sallys far.

Ved kommunalvalget i november 2017 deltog 15002 børn og 69 biblioteker i børnevalget, hvor Villads fra Valby vandt en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer og på valgsproget om ”Ja til slik”.

Materialer