Foto af Mikkel Seedorff Sørensen

Helte og skurke i litteraturen ved Mikkel Seedorff

Af anr
02.10.20
Vi har spurgt nogle kendte ansigter i kommunen om deres bud på helte og skurke i litteraturen.

Hvordan har litteraturen været en del af dit liv?

Litteratur har en stor betydning i mit liv, og jeg er så heldig, at jeg i mit liv har oplevet forskellige sider af litteratur fra papiraviser, bøger til e-aviser og lydbøger. Mit job betyder, at jeg i mange timer hver dag bruger litteratur i form af breve, mails og aviser og magasiner og bøger i fritiden.
I fritiden er litteratur et frirum for mig, og jeg læser ofte en god bog inden sengetid.

Hvad er din oplevelse med Helte & Skurke i litteraturen?

Helt og skurke er der altid i både fiktionen og virkeligheden. Jeg har det sådan med bøger, at den dygtige forfatter skal styre læseren hen mod både sympati og antisympati for både heltene og skurkene. Sådan virker det jo også med aviserne og journalister generelt, hvor forfatteren har kan dreje historierne hen mod sin egen version af sandheden.

Hvem er din yndlingshelt og/eller yndlingsskurk i litteraturen/historien og hvorfor?

Jeg har en stor forkærlighed for Leif Davidsen, og kan ikke få læst bøgerne hurtigt nok, når de kommer ud. Jeg elsker hans ”jeg-helt”, som er gennemgående i bøgerne med forskellige kasketter og jobs. Jeg har ligesom Leif Davidsen boet i Østeuropa, og der er ingen som ham, der kan gengive samfundet på samme måde som Leif. Han er næsten i stand til at beskrive lugtene.

Min yndlings Leif Davidsen skurk er Vuk, som man følger over flere bøger. En fantastisk karakter, hvor spørgsmålet om, om det er arv eller miljø, vi bliver et produkt af er godt beskrevet.

 

Inspiration til dig

Herunder har vi samlet nogle af Leif Davidsens bøger, som Mikkel Seedorff Sørensen jo er ret begejstret for. Lad dig gerne inspirere - både af bøgerne og af de andre interviews, som du også finder herunder.

Materialer