Helte & skurke i skønlitteraturen

Af anr
05.10.20
Stine anbefaler tre bøger om helte og skurke i anledning af efterårets tema: Helte & skurke

"Fra Moses til Superman" af Kim Schou

Kategori: voksen fagbog, lydbog, fra 15 år og op

Hvis du går og tror, at det der med superhelte er en ny opfindelse, så får den her bog dig sat godt og grundigt på plads. For siden tidernes morgen har mennesket haft brug for en god heltehistorie at varme sig på over ilden (eller foran TV’et), og i den her lydbog fortæller Kim Schou om superheltenes historie – helt fra de græske guder til alle de seje helte, som vi (måske) alle sammen har klædt os ud som, da vi var børn - eller stadig gør...

Læs den

- hvis du har lyst til at få et solidt, fagligt perspektiv på alle de historier, som du allerede kender – og har lyst til at blive seriøst godt underholdt imens af Kim Schous fængende sprog.

"Yahya Hassan 2" af Yahya Hassan

Kategori: digte

Tidligere på året mistede vi en af de allerstørste stemmer (og helte!) i dansk litteratur, men hans digte lever i den grad videre. Til forveksling ligner den sin forgænger på forsiden, men indeni gemmer sig endnu flere digte, som afslører mere om Yayhas Hassans spændende, svære og helt igennem utrolige liv.

Læs den

- hvis du heller ikke helt kan forstå, at han ikke er her længere – og hvis det er første gang, at du læser ham: så har du i den grad noget godt i vente, for kedeligt bliver det aldrig med vores allesammens mest talentfulde og sprængfarlige digter.

”Kød og fred” af Marie-Louise Tüxen og Anders Morgenthaler

Kategori: Roman

Når en bog starter med, at hovedpersonen får sparket 12 af sine tænder ud, så tegner det jo til at blive noget af en trist fortælling, men sådan ender det heldigvis ikke med klimathrilleren ”Kød og fred”, for her bestemmer sosuassistenten Annemette sig for at redde klimaet på egen hånd – heldigvis er hun flankeret af noget brogede venindeflok, for selvom man er en ægte helt, er det altid godt at have en hjælpende hånd i nærheden! De har en fælles fjende: kødindustrien, og de skyer ingen midler for at nå deres mål om at redde planeten fra de klimaforandringer, som truer med at ødelægge den.

Læs den

- hvis du kan lide: en bog, der både sætter tankerne i gang og får dig til at småfnise i sofaen - eller nok nærmere skraldgrine, men nu er vi jo nordjyder, så vi vil ikke love for meget!