Kulturmødet på Mors

Kulturmødet Mors - højdepunkter

Af anr
17.08.20
Hvordan samskaber vi kulturelle fællesskaber hver for sig? Kulturen finder en vej. I år kan du nemlig opleve Kulturmødets spændende samtaler og debatter hjemmefra, når der livestreames fra torsdag den 20. til lørdag den 22. august.

De nye betingelser som pandemien har forårsaget, betyder også at en nytænkning og anderledes dialog kan slå rod og spire. Det er Kulturmødet 2020 et blomstrende eksempel på. Her bliver kultursamtalerne rammesat i digital form – og heldigvis for det. Hvorend du befinder dig, kan du nemlig være med, når Kulturmødet går i luften torsdag d. 20. august. kl 10.00

Vi bringer her et lille udsnit af Kulturmødets meget alsidige program. Du kan klikke her for at se hele programmet for Kulturmødet Mors.

Åbning af Kulturmødet 2020 ved kulturminister Joy Mogensen

Torsdag den 20. august fra kl. 10.00 - 10:45

Vær med når kulturminister Joy Mogensen åbner Kulturmødet sammen med borgmester i Morsø Kommune Hans Ejner Bertelsen og regionsrådsformand i Region Nordjylland Ulla Astman. Efter åbningen taler Joy Mogensen om kultur med Christian Have (kreativ direktør i Have Kommunikation).

Se åbningen her.

Flyvende start

Gå ikke glip af take off, når pilot og billedkunstner Simone Aaberg Kærn på spektakulær vis tager seerne med på flyvetur rundt i det danske land, hvor hun besøger fem særprægede kunstnere. Samtalerne handler bl.a. om det, der optager kunstnerne lige nu, og hvordan kunstens øvre luftlag ser ud i en verden efter pandemien.

  1. videoafsnit m. Jessie Kleemann vises torsdag d. 20. august. kl. 11.45 - 12.15 og kan ses her.
  2. videoafsnit m. Jacob O. Henry vises torsdag d. 20. august. kl. 12.30 - 13.00 og kan ses her.
  3. videoafsnit m. Ingvar Cronhammer vises fredag d. 21. august. kl. 14.30 - 15.00 og kan ses her.
  4. videoafsnit m. Parul Modha vises fredag d. 21. august. kl. 15.15 - 15.45 og kan ses her.
  5. videoafsnit m. Sandro Masai vises lørdag d. 22. august. kl. 12.30 - 13.00 og kan ses her.

Forfattersamtaler

Hvad har en forfatter og en økonom at sige om kapitalismen og de samfundsmæssige forandringer, vi står overfor? Hvad betyder det, når to forfattere skifter den litterære pen ud med politisk taleskrivning? Og lever klassesamfundet rent faktisk i bedste velgående her til lands? Alt dette kan du få svaret på i løbet af Kulturmødets forfattersamtaler:

  • Klassesamfundet lever - Forfatter Kristian Bang Foss og antropolog Rune Stubager.
    • Torsdag den 20. august fra kl. 16:30 - 17:15
  • Litteratur i politik - Forfattere og taleskrivere Kaspar Colling Nielsen og Peder Frederik Jensen.
    • Fredag den 21. august fra kl. 13:30 - 14:15
  • Kapitalismen i krise – hvad nu? - Forfatter Asta Olivia Nordenhof og økonom Ove Kaj Pedersen.
    • Lørdag den 22. august fra kl. 10:00 - 10:45

Find forfatter- og kunstnersamtaler her.

Kultur og sundhed

Torsdag den 20. august fra kl. 11:45 - 12:45

Direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm, psykologiprofessor Svend Brinkmann og museumsdirektør Karen Grøn taler om, hvad corona-krisen har lært os ift. kunstens rolle for vores trivsel, og hvordan kultur og kreativitet kan bidrage til løsningen af fremtidens sundhedsudfordringer.

Se samtalen her.

Børns møde med kunsten

Fredag den 21. august fra kl. 11:00 - 12:30

Erfaringer viser, at kunst skaber stor værdi i børns skoleliv og kan understøtte deres dannelse og livsduelighed. Alligevel bliver kunsten og de æstetiske fag i skolen og på læreruddannelsen stærkt underprioriteret. I denne paneldebat diskuteres, hvorfor det forholder sig sådan, og hvad skal der til for at sikre børns ret til at møde kunst i hverdagen. Panelet består af: Stefan Hermann, rektor på Københavns Professionshøjskole, Dorte Andreas, næstformand for Skolelederne og Tina Tarpgaard, der er koreograf og udvalgsleder Huskunstnerudvalget Statens Kunstfond.

Se livestreamingen af debatten her.

Er det tid til en ny national arkitekturpolitik?

Fredag den 21. august fra kl. 11:45 - 12:35

Kom med til paneldebat når det diskuteres, om Danmark trænger til en ny national arkitekturpolitik, som igen kan udstikke en retning for, hvad vi vil med arkitekturen nationalt og internationalt. Hvad skal den i givet fald kunne, og hvilke emner og initiativer skal med? Panelet består af magthavere og indflydelsesrige personer som kulturminister Joy Mogensen, formanden for Arkitekforeningen Johnny Svendborg, direktør for Dansk Erhverv og tidl. kulturminister Brian Mikkelsen samt Kent Martinussen, der er adm. direktør for Dansk Arkitekturcenter og Camilla van Deurs, som er stadsarkitekt i København.

Se paneldebatten her.

Blikket indad

Lørdag den 22. august fra kl. 16:30 - 17:30

Gå ikke glip af den prisbelønnede filminstruktør, Per Fly, der står bag trilogien, Bænken (2000), Arven (2003) og Drabet (2005), når han fra sit faglige perspektiv sætter ord på det danske klassesamfund i samtale med filmkonsulent Lotte Svendsen.

Se samtalen her.

Retten til byen - podcast

Det digitale kulturmøde er ikke kun indsigtsfulde samtaler og slagkraftige debatter. I år er der også produceret tre originale podcasts. "Retten til byen", som er et af dem, undersøger, hvad de forskellige københavnske byrum siger om den tid, de er skabt i. København er gennem tiden blevet skabt og defineret af kampe og forhandlinger mellem mennesker og modsatrettede interesser som staten mod folket, unge mod gamle, rige mod fattige og det etablerede mod det autonome. Hvem har egentlig retten til byen?

Læs mere om Retten til byen her.

 

 

Oprindeligt skrevet af Anders Birk Christiansen, Aalborg Bibliotekerne.