Boganbefaling Else Ferrante:"Min geniale veninde"
Boganbefaling Else Ferrante:"Min geniale veninde"

Sommerferielæsning anbefalet af Pernille Lisborg

Af anr
26.06.19
Sommerferie betyder for mig tid til at læse lange bøger eller serier, man endnu ikke har fået læst.

Johan Harstads ”Max, Mischa og Tet-offensiven” er på 1072 sider, og man kan nok ikke ligge på stranden og læse den. Faktisk skal man sidde ved et bord. Den er lidt tung (bogstaveligt talt), men et bord i skyggen, kolde drikke og du er klar! Det er meget svært at skrive kort om denne fantastiske roman, derfor vil jeg bare sige: Læs den og du vil ikke fortryde det!Det er en af årets største læseoplevelser!

Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" den smukke nye lærredsindbundne udgave købte jeg på bogmessen sidste år, så Bille Augusts fine film, men har stadig ikke fået genlæst romanen. Det vil jeg gøre denne sommer.

Napoli-romanerne af Elena Ferrante læste jeg sidste år i bunden af min have i skygge bag ribsbuskene. Det var en udsøgt fornøjelse at læse dem i rap og som en lang fortælling. Det kan varmt anbefales!

"Jeg har også levet!: En brevveksling" mellem Astrid Lindgren og Luise Hartung. Efter Jens Andersens utroligt fine biografi om Astrid Lindgren; "Denne dag, et liv" har jeg haft lyst til at læse endnu mere af og om Astrid Lindgren. Hendes krigsdagbøger og nu denne vidunderlige, tankevækkende brevveksling. Tak Jens Andersen!

Materialer