Tre anbefalinger, der kryber lige ind under huden

29.09.16
De seneste par år har interessen for spændingsbøger oplevet et kæmpe boom, takket være Gillian Flynns ”Kvinden der forsvandt”, der efterlod læserne på kanten af sædet og hungrende efter mere. Paula Hawkins videreførte spændingen med sin bestseller ”Kvinden i toget”, der snart rammer de danske biografer. Vi har samlet et par anbefalinger til gode og spændende bøger, der med garanti er fyldt med overraskelser og give hjertebanken og svedige håndflader.

Gillian Flynn: Skarpe genstande

Længe inden ”Kvinden der forsvandt” tog verden med storm, udkom Gillian Flynns debutbog ”Skarpe genstande”, som er lige så spændende som sin succesfulde efterfølger. I bogen følger vi journalisten Camille, der af sin redaktør bliver sendt tilbage til sin hjemby i Missouri, for at rapportere om et tragisk mord på en lille pige. Camille gruer for at vende hjem til byen, og igen stå ansigt til ansigt med sin familie, som består af en distanceret mor, en tilbagetrukket stedfar, en mobbende teenagesøster, og mindet om sin døde søster. Især søsterens død, og oplevelsen med at se hende sygne hen, har påvirket Camille så voldsomt, at hun nu lever et destruktivt liv med alkohol og cutting.

”Skarpe genstande” er umådelig spændende, både i form af at give indblik i et skadet sind og en knækket familie, samtidig med at en interessant mordsag bliver opklaret, som måske eller måske ikke har en forbindelse til familien. Det er en barsk bog, der ikke er for sarte sjæle, men dem der kan stå imod, vil også blive belønnet med en historie der chokerer. Pt. er bogen ved at blive lavet til en tv-serie.

 

Joël Dicker: Sandheden om Harry Quebert sagen

I 2014 udkom den schweiziske Joël Dickers mursten af en spændingsroman i Danmark, men selvom tykkelsen kan virke intimiderende, så er det garanteret at den er læst på kort tid. 

I bogen lever den verdensberømte forfatter Harry Quebert et tilbagetrukket og fredeligt liv i den lille amerikanske by Aurora, men idyllen bliver brudt, da man finder et lig begravet i Harrys have. Liget er den 15 årige Nola, byens præstedatter, som forsvandt sporløst for 33 år siden, og sammen med liget ligger også originalmanuskriptet til Harrys gennembrudsroman. Dette spor sammen med offentliggørelsen af Harry og Nolas hemmelige affære, gør at Harry bliver anklaget for mordet. I den anden ende af landet tror den unge forfatter Marcus Goldman på Harrys uskyld. Harry var Marcus’ mentor og ven, og Marcus vælger derfor at rejse til Aurora, for selv at grave i sagen. Marcus oplever dog hurtigt at det er svært at finde ud af hvem i den lille by der taler sandt, og hvem der lyver for at bevare byens hemmelighed.

Fortsættelsen med titlen ”Bogen om Baltimorefamilien” er lige på trapperne…

Julia Heaberlin: Kvinden i graven

Først var der ”Kvinden der forsvandt”, så blev det ”Kvinden i toget” og nu er tiden kommet til ”Kvinden i graven”. Kvinderne kommer vidt omkring, og Julia Heaberlins bog er den nyeste i en lang række psykologiske thrillers.

I bogen overlever sekstenårige Tessa med nød og næppe en seriemorder. Tessa blev efterladt i en grav sammen med andre piger, men var den eneste overlevende. Hun kan ikke huske hvordan hun er endt i graven, eller hvem der kidnappede hende, men hendes vidneudsagn er med til at dømme en mand til dødsgangen. Tyve år efter denne traumatiske begivenhed begynder Tessa at føle sig truet, og hun begynder at tvivle på om det nu også var den rigtige mand der endte i fængsel, eller om han måske stadig går rundt, og nu vil sørge for at afslutte hvad han påbegyndte så mange år tilbage. 

Med en opbygning der består af skiftevis at følge den sekstenårige Tessa, der stadig er påvirket af oplevelsen, og den nu voksne Tessa med dybe ar på sjælen, er spændingen konstant igennem hele bogen, og den er heller ikke uden overraskende plottwists, der holder søvnen fra kroppen. 

Materialer