Uganda - Foto: Rasmus Gravesen
Uganda - Foto: Rasmus Gravesen

Børnenes Danmarks Indsamling - Vi går sammen

Af anr
09.01.24
I årets Danmarks Indsamling går Danmarks børn sammen for sultne børn i Uganda. Fra den 8. januar til den 3. februar 2024 inviterer vi alle børn og deres voksne til at kigge forbi et vores biblioteker og deltage i indsamlingen.

Vi opstiller kilometer-indsamlingskasser på alle vores biblioteker, hvor I kan bidrage til Danmarksindsamlingen ved at angive, hvor mange kilometer jeres børn har gået - fx. hen til biblioteket og hjem igen.

Hver gang et barn har gået én kilometer, giver Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamlingen, indtil der er gået 500.000 kilometer.

I må deltage alle de gange, I vil i perioden. Ved det det store indsamlingsshow på DR1 lørdag den 3. februar afsløres det, hvor det samlede antal kilometer afsløres.

Børnene gør en verden til forskel

'Børnenes Danmarks Indsamling - vi går sammen’ giver alle Danmarks børn mulighed for at bidrage til den årlige Danmarks Indsamling. Det skal nemlig ikke kun være de voksne, der får glæden af at samle ind til et godt formål. Børnene i Danmark kan også gøre en forskel for andre. Børn, som er forhindret i at gå, er selvfølgelig også inviteret med til at bevæge sig for børn i Uganda på anden vis eller lade en anden person bevæge sig på deres vegne. Børnenes Danmarks Indsamling er for alle.

Hvad samler børnene ind til?

Novo Nordisk Fondens donation går til et Danmarks Indsamling-projekt i West Nile, Norduganda. Projektet administreres af Folkekirkens Nødhjælp og adresserer udfordringer relateret til sult, fødevareusikkerhed, samt fejl- og underernæring blandt udsatte kvinder og deres børn i flygtningebosættelser og værtslandsbyer i det nordlige Uganda. Donationen fra Novo Nordisk Fonden vil gå til at facilitere aktiviteter, som øger kvindernes adgang til og viden om sunde og nærende fødevarer, så de har bedre mulighed for at give deres børn den mad, de har brug for.

Hvor skal du registrere dine kilometer?

Du skal registrere dine kilometer her på Børnenes Danmarksindsamling - Vi går sammen.

Du kan læse meget mere på danmarksindsamling.dk. f.eks. om andre støttemuligheder.