Demokratifestival

Af anr
10.07.17
Lokale toppolitikere, folketingspolitikere og lokale ildsjæle debatterer demokratiets tilstand ved tre dages Demokratifestival i Frederikshavn.

Vi inviterer dig til at deltage, når debatten ruller den 25. - 27.  september.

Er vores demokrati i krise? Er afstanden mellem Christiansborg og den danske befolkning blevet for stor? Er vi ramt af politikerlede? Tør vi kun give vores mening til kende på de sociale medier?
Vi lever i et samfund, hvor nyhedsstrømmen i medierne bliver hurtigere, hvor nyheder er synonym med underholdning, og hvor ”Fake News” blomstrer som aldrig før. Gårsdagens drama afløses af dagens breaking news, og i morgen er en ny skandale under opsejling. Ingen når at reflektere over fakta, for alle skal følge med i det seneste politiske angreb og en opsigtsvækkende rapport. Sandhed og fordybelse er afløst af underholdning og forargelse, og det hele er et spil mellem magthavere, politikere og medier.

Med demokratiet og debatten som fokus, afholder Frederikshavn Bibliotek for første gang en Demokratifestival – hvor alle er velkomne! Her deltager en række lokale toppolitikere med borgmester Birgit Hansen i spidsen, en stribe lokale gæster samt folketingspolitikere som Morten Østergaard og Pia Olsen Dyhr og meningsdannere som Natasha Al-Hariri og Mikael Jalving. ”Jeg forventer gode debatter, der hylder dialogen og kan være med til at højne vores viden på emner og på hinanden” siger borgmester Birgit Hansen

Over tre dage bliver Frederikshavn således fyldt af debat og diskussioner, der uden undtagelse bygges op, så borgernes spørgsmål sættes i centrum. Hele festivalen er lavet i samarbejde med oplysningsforbundene i Frederikshavn, FOF, AOF, FUF, LOF, byens ungdoms-uddannelsesinstitutioner og ikke mindst nyhedsmagasinet RÆSON (raeson.dk) og Clement Kjersgaard.  "Konceptet er simpelt: Vi sætter lokal, national og global politik til debat - med lokale politikere og ildsjæle, suppleret af en håndfuld gæster, der er udvalgt blandt landets skarpeste beslutningstagere og meningsdannere", siger Clement Kjersgaard

Du kan se det fulde program for Demokratifestivalen.

 

Materialer
Reservér
  • Bog

Demokrati

Af Svend-Erik Skaaning (2017)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Bureaukraterne ta'r magten : fra folkestyre til formyndersamfund

Af Ole T. Krogsgaard (2014)
Læs mere