Dekorativt

Leg dig til viden om strøm

Af anr
13.01.22
Fra januar til marts 2022 kan du opleve det interaktive spil Strømø på Frederikshavn Bibliotek. I spillet Strømø skal du levere grøn energi til øens beboere.

På den lille ø, Strømø, opstår en krise. Øen bliver nemlig forsynet med strøm fra kul og olie, som frigiver drivhusgassen CO2, når de brændes. CO2-gassen lægger sig som et drivhus om Jorden, og smelter isen i verden. Derfor er Strømø i fare for at blive oversvømmet og forsvinde fra landkortet.

Øens borgmester, Mette Elfred, vil løse problemet ved at købe nye, grønne måder at lave strøm på, som ikke skaber CO2. Til den opgave har hun energichefen, Søren Østrøm. Du og dine medspillere bliver ansat hos Søren til styre alle teknologierne, så Strømøs beboere altid har strøm. Men Mette kræver, at det skal være både billigt og grønt samtidig. Og det er ikke spor let! Heldigvis sætter Søren dig godt ind i jobbet

Spillets opbygning

Spillet er lavet som et læringsspil, hvor du bogstavelig talt kommer i elproducentens sko.

Spillet kan opfattes lidt som et brætspil, hvor ”spillepladen” er en ø, som på lidt karikeret vis gennemgår det moderne samfunds udfordringer med energiforsyning. Man kan spille 1,2 eller 3 spillere. Hvis man er flere spillere, er det vigtigt at samarbejde, så spillerne konkurrerer mod spillet, ikke mod hinanden.

Kom gerne på biblioteket og leg dig til mere viden om strøm.

Tags