Opgaveskrivning
På biblioteket vejleder vi dig gerne i, hvordan du bedst søger litteratur til at løse din opgave.
Kom forbi dit bibliotek, så hjælper vi gerne med at søge litteratur til din opgave. Bibliotekaren kan bedst hjælpe dig, hvis du er forberedt. Vi anbefaler derfor, at du selv forsøge at danne dig et overblik over emnet ved at undersøge det, inden du kommer på biblioteket.
Kom i god tid
Ofte er der mange studerende, som skriver opgaver på samme tid, og hvis du er sent ude, risikerer du, at andre har lånt de materialer, du skal bruge. Vi anbefaler derfor, at du går i gang med at søge litteratur, så snart du kender dit emne.
Herunder finder du tips og henvisninger, som især er gode for til elever i folkeskolens ældste klasser og studerende på ungdomsuddannelserne.
skrivOpgave.dk
Dette er bibliotekernes opgavevejledning, som guider dig igennem processen med at vælge emne, skrive problemformulering, finde information på biblioteket og på internettet, udforme litteraturliste og alt det andet, du har brug for at vide, når du skal skrive din opgave.
Brug bibliotekets hjemmeside
I toppen af siden finder du et søgefelt. Via det kan du søge i alle bibliotekets materialer.
Du kan også bruge vores digitale tilbud, som biblioteket har købt adgang til på dine vegne.
Bibliotek.dk
Har du brug for mere litteratur, end du kan finde her på dit lokale biblioteket og under digitale tilbud, så kan du bruge bibliotek.dk.
Det er bibliotekernes landsdækkende database med indhold fra både folke- og forskningsbiblioteker. Her kan du reservere bøger, tidsskrifter m.m., og du kan skrive hvilket bibliotek, du ønsker at hente materialet.
Infomedia
Infomedia er et af vores digitale tilbud.
Her finder du artikler fra danske aviser og dagblade i fuldtekst. Søg i databasen via computerne på biblioteket.
DUDA.dk
DUDA er en privat hjemmeside med link til en masse hjemmesider om mange forskellige emner.
Online matematikbog - matlet.dk
Matlet.dk er en online matematikbog, hvor du kan finde information om matematik på gymnasieniveau (dvs. på C-, B- og A-niveau). Guiden er skrevet af gymnasielærere eller personer som har haft matematiske fag på universitetet.
Videnskab.dk
På Videnskab.dk finder du nyheder om forskning inden for alt fra kultur til naturvidenskab. Der findes også temaer, hvor redaktionen har samlet udvalgte artikler om populære emner.
Brug endelig biblioteket som studiested, fx når du skal lave opgave. Du kan ofte finde et roligt hjørne og strøm til din computer, og der er mulighed for at spørge en bibliotekar om hjælp til søgning.
Rækker SU'en ikke til Cortado og Café latte, er det også helt ok, at du tager din egen termokande og madpakke med.