Regnbuebiblioteket - bliv klogere

Hvad betyder forkortelsen LGBT egentlig? Hvor mange slags kønsforståelser er der? Er ligebehandling en del af menneskerettighederne? Hvad er nyt fra LGBT+verdenen?

Vi har samlet lidt links til hjemmesider, hvor vi sammen kan blive endnu klogere:

Faktalink.dk

Faktalink er et elektronisk tidsskrift med introduktion til aktuelle og samfundsrelevante emner, som har bred interesse. Køn og identitet er et aktuelt tema på Faktalink.dk.
Læs mere på Faktalink her (log ind med dit cpr. nummer og din pinkode til biblioteket).

LGBT.dk

LGBT+ Danmark tilbyder information samt sociale tilbud og rådgivning til homoseksuelle, biseksuelle, transpersoner og andre queer-personer. Foreningen sætter fokus på emner som at springe ud, ensomhed og børn. Det er muligt at få hjælp af rådgivningen pr. mail, telefon eller ved fysisk fremmøde.
Læs mere på LGBT.dk her.

Læs også mere om kønsidentitet og kønsforståelse her

Institut for menneskerettigheders LGBT+sektion

Denne side sætter fokus på ligebehandling som et centralt element i menneskerettighederne, og på at bekæmpe diskrimination baseret på seksuel orientering, kønsidentitet, kønsudtryk eller kønskarakteristika. Her kan du få et overblik over de frem-og tilbageskridt der har været inden for lighed det seneste år, og hvilke emner der bliver sat fokus på lige nu. Desuden kan du kontakte organisationens Ligebehandlingsrådgivning for rådgivning om diskrimination.

Læs mere om ligebehandling her.

Out & About

Out & About er Danmarks LGBT+medie skrevet af LGBT'ere for LGBT'ere. Du kan dykke ned i nyheder om samfund, kultur samt anmeldelser af alt lige fra musicals til stand-up. Du kan også følge debatten på deres opinion-side, samt blive klogere på dansk homo-historie.

Læs mere på Out & About her.