Dekorativt

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
50 kr.
Target
For voksne
Voksen

AFLYST - Det økologiske menneske? - Klimakrise i litteraturen

23.04.24
Kom med til et foredrag, hvor vi måske kan blive lidt klogere på os selv og verden omkring os, når det handler om den økologiske bevidsthed og klimakrise i litteraturen.

Klimakrisen sætter spor i mennesker, og det gør den også i litteraturen. Det er som om kunsten og litteraturen i disse år hjemsøges af et nyt, næsten selvlysende mørke. Vores tekster og billeder handler om det enorme og det nære, om det jordiske og det private. Ikke sjældent på samme tid. 

Foredraget handler om vores tid; sammenblandingernes, perspektivforskydningernes og besværets tid. Om klimakrisen, den gryende økologiske bevidsthed, og hvad det gør ved os som mennesker.

Matthias Dressler-Bredsdorff dykker ned i litterære, filosofiske og kunstneriske eksempler og spørger, om et nyt menneske er ved at blive født: Det planetariske menneske. Vi ser blandt andet nærmere på forfattere som Theis Ørntoft, Inger Christensen og J.G Ballard.

Matthias Dressler-Bredsdorff er cand.mag i litteraturvidenskab, kritiker ved Information, forhenværende lektor på Sorbonne i Paris, skribent på Politiken