Dekorativt

Praktikanten anbefaler

I denne uge har vi haft fornøjelsen af to praktikanter på biblioteket i Frederikshavn

Praktikanterne kommer rundt i forskellie afdelinger på biblioteket, så de prøver lidt af hvert. I denne uge har de bl.a. arbejde med maskot til børnebiblioteket, udstilling af bøger, og de har været i Stadsarkivet en tur.

En af praktikanterne har også lavet anbefalingen herunder.

Praktikanten bag

Jeg hedder Nardos, jeg er 14 år og kommer fra Eritrea. Jeg bor i Frederikshavn og går på Nordstjerneskolen. Jeg valgte at gå i praktik på Frederikshavn bBblioteket, fordi jeg elsker at læse, og jeg synes, det vil være dejligt at arbejde med bøger. 

Det ender med os af Collen Hoover

Denne bog vil efterlade dig i tårer og chokeret. Collen Hoover kommer virkelig igennem med sin bog, og du vil elske den. Du vil tage dig selv i at fnise, rødme og græde. 

“Det ender med os” er sådan en fantastisk bog. Bogen handler om en pige ved navn Lily Bloom, der voksede op i en misbrugsfamilie. Hun begyndte at spørge sig selv, hvorfor vil min mor ikke bare forlade ham? Hvorfor skulle hun tolerere sin far? Men hendes far var en meget magtfuld mand med vredesproblemer, men ingen vidste, hvordan han egentlig var derhjemme. Hun hadede ham, men som et lille barn holdt hun stadig fast i de bedste minder, hun havde af hendes far. Tider, hvor han var sød, og hun tog sig selv i at prøve at tilgive ham, men hun kom altid tilbage til nutiden, hvor hendes far misbrugte hendes mor. 

 En dag mødte hun en hjemløs fyr ved navn Atlas, og de blev forelskede, men han gik i militæret i Boston. Han lovede hende, at han ville komme og finde hende, når hans liv er godt nok for hende, fordi lige nu kan han ikke gøre noget godt for hende. Han er en 19 årig dreng som er blevet smidt ud af huset af hans stedfar, og hans mor var fuldstændig ligeglad.  

Flere år senere flyttede Lily væk fra sine forældre, fra sin far, fra den by hun voksede op i og alligevel aldrig følte sig hjemme. Hun flyttede til Boston, hvor alt var bedre. Hvor hun kunne starte på en frisk, og hvor ingen kendte hende, og ingen kunne huske, hvad der skete derhjemme. 

En dag sad hun med en fod på hver side af afsatsen og kiggede ned fra tolv etager over Bostons gader, efter at hun lige holdt en tale til sin fars begravelse. Er det nu, hun kan komme videre?

Kort efter begravelsen møder hun Ryle Kincaid, en smuk neurokirurg, der kun er til “One night stands”. Lilys liv vil snart ændre sig til det bedre og til det værre...

Jeg har selv læset bogern på engelsk, for jeg bedst li' at læse på engelsk, så derfor finder du også den engelske version herunder.