Dekorativt

Vilde podcasts

Er du fascineret af mørke fortællinger?

"Jeg elsker et spændende mord"

"Jeg er vild med podcasts om mord og kriminalsager - jeg behøver ikke at få alle detaljer med, så det er perfekt for mig at lytte, mens jeg laver andre ting. Jeg er faktisk blevet lidt afhængig af podcast eller lydbøger med mørke fortællinger, og jeg lytter ofte om aftenen, når jeg skal sove, men det påvirker heldigvis ikke min søvn," griner Sisse, der er projekt og kommunikationsmedarbejder.

Læs også Meretes anbefaling af 'En djævel i den lyse nat'
 

True crime-genren er populær som aldrig før 

...og særligt podcast-mediet har fanget vores interesse for at lytte til de vilde fortællinger om virkelighedens kriminalsager.

Med effekter, som vi mest kender fra fiktion, såsom stemningsmusik, dramatisering og ikke mindst en spændingsoptrappende fortællingsstruktur, drages vi fx ind i nogle af verdenshistoriens værste seriemorderes fodspor og udforsker mystiske og uopklarede drabsager.

Genren taler til manges fascination af ulykke, det grumme og det forfærdelige. Hvorfor nogle af os bliver draget mere end andre, er svært at sige. Lige meget hvad, så har de vilde historier bidt sig fast, og der er masser af danske og udenlandske podcasts i true crime-genren til at stille appetitten.

Skal du med på 'true crime'-bølgen?

Her er et par forslag til, hvor du kan begynde:

KRIMILAND
I podcastens første afsnit behandles den berømte og berygtede sag om det uopklarede mord på den svenske statsminister Olof Palme i 1986. Siden har sager som det ulykkelige Estonia-skibsforlis i 1994 også været sat under lup. Og  nu undersøger vært Julie Bundgård sin egen morfars mulige involvering i én af Danmarkshistoriens allermest interessante gangsterdramaer i efterkrigstidens København. Du kan høre Krimiland via bl.a. Radio4.dk

BANDELAND
Tredje sæson udkom i 2022. Podcasten fokuserer på den danske kriminelle underverden; denne gang på miljøet omkring Hells Angels. Lyt til Bandeland via bl.a. ekstrabladet.dk

DJÆVLEN I DETALJEN
Ugentlig krimi-podcast, som både undersøger nye og gamle kriminalsager i detaljen; forbrydelse, opklaring og straf. Hør Djævlen i detaljen via bl.a. Dr.dk. Her finder du også andre podcasts såsom ’Det perfekte offer’, der også er et lyt værd.

MØRKELAND
En af de absolut tungeste og mest populære spillere på true crime-scenen. Værternes fælles passion for ubegribelige, absurde og mærkværdige drab, smitter gang på gang, når en ny mordsag hives frem i lyset og undersøges med en til tider næsten skræmmende detaljegrad. Find og hør podcasten på moerkelandpodcast.dk