Dekorativt

Danske politikere - bag facaden

Af anr
06.10.22
Så er det afgjort! Vi skal til folketingsvalg den 1. november.

Valgflæsk

Når man tænder for radio eller tv, er man i øjeblikket dog ikke i tvivl om, at valgkampen allerede er i gang. Partiledere og politiske profiler forspilder ikke en chance for at omtale deres politiske mærkesager. Nogle gange i form af valgløfter - og i mange tilfælde også ved at miskreditere politiske modstandere.

Digteren L.C. Nielsen beskrev det i 1898 således:

"Nu lokkes der med Løfter
Nu angles der med Ord
Og Valgflæsket skæres for
Ved Folkets Bord"

Bag politikernes facader

Ønsker du at komme bag politikernes facader, kan portrætter og biografier terne et lidt mere nuanceret billede. Vi har samlet et udvalg af de nyeste biografiske bøger med nogle af de ansigter, vi nok i stigende grad kommer til at se i bedste sendetid de næste uger eller måneder.

Listen er kun en afspejling af de biografier, der er udgivet om fungerende danske politikere. Og altså ikke et udtryk for redaktionens udvælgelse.

Derudover er medtaget opslagsbogen "Christiansborg A-Å" Et leksikon, hvor de 3 folketingspolitikere Nick Hækkerup, Henrik Dahl og Jacob Ellemann-Jensen, trods deres politiske modsætninger sammen har skrevet om alt, hvad der sker bag Christiansborgs lukkede døre.

Vil du gerne opdateres på hvordan folketingsvalget foregår, så anbefaler vi at læse Faktalinks artikel om folketingsvalget i Danmark

Materialer