Dekorativt

Glædelig Verdens Poesidag

21. marts er Verdens Poesidag - og vi kan igen afsløre, at Poesidage vender tilbage i uge 35. Glæd dig til digteraften med tre af Danmarks dygtigste digtere OG en ny runde med postkort-digte

Glædelig Verdens Poesidag

Hvert år fejres Verdens Poesidag den 21. marts. Dagen blev stiftet af UNESCO i 1999, fordi de ønskede at hylde sproglig mangfoldighed og poesiens evne til at skabe følelser hos læseren på tværs af grænser og kulturer.

På bibliotekerne holder vi af poesien hele året rundt, men vi sætter særligt fokus på den, når vi for fjerde år afholder Poesidage i uge 35 - læs mere længere nede.

I anledningen af Verdens Poesidag 2024 åbner vi for salget til ’Digteraften’ - en unik aften, hvor du kan opleve digterne Søren Ulrik Thomsen, Caspar Eric og Sebastian Nathan til digtoplæsning og samtale om poesi og digte. Oplev tre af Danmarks dygtigste digtere, der repræsenterer tre forskellige generationer. Læs mere om Digteraften 27. august her.

Matilde kan klart anbefale deres digtsamlinger. Se dem nederst på siden. 

Poesidage i uge 35

Vi er i fuld gang med planlægningen af Poesidage 2024, som for fjerde år i træk finder sted i uge 35 - og vi hører meget gerne fra dig, hvis du har lyst til at deltage - se mere længere nede.

Vores mission er at vise, at poesi kan give dig noget, lige meget hvem du er, og lige meget hvor du er i livet. Heldigvis har vi igen i år en masse gode samarbejdspartnere, som deler vores mission. Poesi behøver nemlig ikke være svært at forstå, og vi ønsker at vise, hvor meget poesien kan. Derfor har vi arrangementer for alle aldersgrupper fordelt over hele kommunen i uge 35.

Send os dit digt

De sidste tre år har alle med en digter i maven kunne sende deres digte ind til os. Herefter udvælger vi nogle af digtene, som vi får trykt på postkort, som alle er velkomne til at hente på bibliotekerne. Vi kalder dem postkort-digte, og du kan nu sende os dit digt frem til 31. maj - måske er det dit digt, vi vælger til et postkort. Læs mere om postkort-digtene og hvordan du gør på denne side.

Læs mere om Poesidage-projektet her og hold øje med hjemmesiden, hvor vi løbende offentliggør arrangementerne til Poesidage. 

Er du interesseret i at hylde poesien?

Vi hører gerne fra dig, hvis du, din virksomhed, organisation eller forening har lyst til at hylde poesien sammen med os og er interesseret i at lave en poesiaktivitet i uge 35. 

Kontakt bibliotekar Pernille Lisborg på mail eller på 9845 9131.

Materialer