Dekorativt

Poesidage 2023

Vidste du... at poesi er en del af de flestes hverdag? Fx i form af sangtekster.

Poesidage er tilbage i uge 35

Nu går det snart løs med Poesidage 2023. Vi glæder os i hvert fald til uge 35, hvor vi fejrer Poesidage på alle biblioteker i Frederikshavn Kommune.

På biblioteket elsker vi poesi, og i 2021 opstod ideen til Poesidage. Mange aktører i kommunen bød ind med poesiarrangementer, og flere end 800 deltog. Vi gentog selvfølgelig successen i 2022.

Det er atter tid til Poesidage, som efterhånden er blevet en tradition i uge 35. Vores mision er at vise, at poesi kan give dig noget, lige meget hvem du er, og lige meget hvor du er i livet. Heldigvis har vi igen i år en masse gode samarbejdspartnere, som deler vores mision.

Poesidage har faktisk skabt digter-ringe i vandet, for både Aalborg Bibliotekerne og Folkeuniversitetet er vilde med konceptet, og de er begge med som samarbejdspartnere i år, så der også er poesiarrangementer i Aalborg.

Se det samlede program her.

Send os dit digt

De sidste to år har alle med en digter i maven kunne sende deres digte ind til os. Vi har så fået trykt nogle udvalgte digte på postkort, som alle har været velkomne til at hente på bibliotekerne. Vi kalder dem postkort-digte, og du kan sende os dit digt frem til 1. oktober - måske er det dit digt, vi vælger til et postkort senere på året. Læs mere om postkort-digtene, og hvordan du gør på denne side.

Læs mere om Poesidage-projektet her og husk også at holde dig opdateret på Poesidages Facebookside.

Samarbejdspartnere

Poesidage afholdes af Bibliotek & Borgerservice Frederikshavn Kommune i samarbejde med Folkeuniversitetet og Aalborg Bibliotekerne. 
Poesidage er støttet af Region Nordjyllands kulturpulje.

Lokale samarbejdspartnere

Poesiens Bus, Poesipark Frederikshavn, Maskinhallen, EUC Nord Eventteknik, Palads Teatret, Sæby Bio, For Retfærdigheden i Sæby, Nordjyllands Kystmuseum, Rådhuscentret i Frederikshavn, Frederikshavn Boghandel og Frederikshavn Kunstmuseum.

Er du interesseret i at hylde poesien?

Vi hører gerne fra dig, hvis du, din virksomhed, organisation eller forening har lyst til at hylde poesien sammen med os og er interesseret i at lave en poesiaktivitet i uge 35. 

Kontakt bibliotekar Pernille Lisborg på mail eller på 9845 9131.